Gå til sidens hovedinnhold

Skuffende resultater for XXL - nå slutter sjefen

Artikkelen er over 3 år gammel

Fredrik Steenbuch slutter som sjef, samtidig som XXL legger fram den tredje skuffende kvartalsrapporten på rad. Aksjen stiger likevel, melder Nettavisen.

(Vestviken 24)

Fredrik Steenbuch slutter som sjef i XXL etter 11 år i jobben, og blir etterfulgt av Ulf Bjerknes, tidligere sjef i Swix og nåværende operasjonsdirektør i XXL.

Sportskjeden har varehus i Tønsberg og Sandefjord.

Steenbuch slutter med aksjekursen til XXL på et svært lavt nivå, tross et hopp av etterkant av dagens tall.

– Det føles ikke godt å slutte med aksjekursen på et så lavt nivå, sier Fredrik Steenbuch på selskapets kvartalspresentasjon.

Erfaren

Fra 1. desember vil Fredrik Steenbuch jobbe i en rolle utenfor ledelsen med å endre XXL, «i tråd med de raske og fundamentale endringene som skjer i detaljhandelen», heter det i en melding.

Steenbuch begynte som sjef i 2007, da XXL hadde kun hadde seks butikker. 

I flere tiår har Steenbuch ledet retail-selskaper over hele Europa. Han innrømmer at han nå begynner å bli lei.

– Jeg orker ikke å holde på sånn lenger. Jeg kommer til å savne dere journalister og analytikere, men ikke flyplasser og kofferten min, sier Steenbuch.

XXL la samtidig fram kvartalstall for tredje kvartal, som viste en klar nedgang for sportsgiganten. 

Utfordrende forhold

Det er det tredje kvartalet på rad at sportsgiganten legger fram skuffende tall. Selskapet ligger nå 89 millioner krone bak fjorårets resultat, selv om topplinjen øker og selskapet har investert stort i nye butikker, blant annet i Østerrike.

Selskapet la fram en nedgang i såkalt like-for-like-vekst, altså vekst i tilsvarende butikker, på seks prosent.

«Dette skyldes utfordrende forhold i detaljhandelen og lavere bonuser fra leverandørene delvis på grunn av nedskalering av lageret», skriver selskapet.

Selskapet tjente 105 millioner kroner i kvartalet, en nedgang fra 152 millioner kroner i samme kvartal året før.

Omsetningen øker imidlertid fra 2,4 til 2,5 milliarder kroner, noe som skyldes at konsernet har etablert en rekke nye butikker.

Selskapet tjente 105 millioner kroner i kvartalet, en nedgang fra 152 millioner kroner i samme kvartal året før.

Begrenset etterspørsel

Omsetningen øker imidlertid fra 2,4 til 2,5 milliarder kroner. 

XXL skriver at tredje kvartal var påvirket av begrenset etterspørsel og trafikk i sommermånedene, mens september var mer normal. Lyspunktet var imidlertid nettvirksomheten, som er opp 40 prosent.

Selskapet har over lang tid vært vekst- og marginleder i sportsbransjen, men det siste året har også de slitt med lønnsomheten. Aksjekursen har også falt kraftig, og selskapet har nå lagt fram tre kvartaler på rad med skuffende tall. 

Kommentarer til denne saken