«Jeg unner alle å nyte ferien, men vi må alle tenke over hvordan vi kan bidra til å kutte klimautslippene.»

Det tvitret Lene Westgaard-Halle (H) ved inngangen til sommerferien. Kort tid etterpå tikket et sjikanerende svar fra advokat Arne Seland inn.

Det var NRK som omtalte saken først.

Da noen mente Erna burde brennes på bålet, tenkte Lene at nok får være nok 

- Et grovt overtramp

Westgaard-Halle, som er oppvokst i Drammen og har vært aktiv i Larvik-politikken i flere år, sier hun aldri har snakket med Seland før den trakasserende tweeten.

– Det var en tweet om klima, og dette var et grovt overtramp. Jeg må innrømme at jeg måtte summe meg litt. Det kom sent på kvelden, så jeg tenkte at dette må jeg bare ligge til i morgen. Jeg måtte puste med magen noen ganger, men dagen etter bestemte jeg meg for å dele tweeten, sier stortingspolitikeren til NRK.

Hun mener svaret fra advokaten er hårreisende.

– Jeg synes det er helt uakseptabelt, uansett om man diskuterer klima eller noe som er innenfor temaet for tweeten. Jeg mener det er spesielt ille når du er en forholdsvis profilert advokat, sier Westgaard-Halle.

Da Høyre-politikeren i etterkant konfronterte Seland på Twitter, svarte advokaten med å blokkere henne fra profilen sin.

Det er ikke første gang Westgaard-Halle blir trakassert. I fjor fortalte hun i Østlands-Posten om hvordan hun i åtte år hadde blitt plaget av samme mann.

Lene tar knallhardt oppgjør med flyskam: – Blir irritert

– Hun kler ikke å være krenket

NRK har vært i kontakt med Seland som ikke ønsket å stille til intervju. Han skriver imidlertid følgende i en SMS til kanalen:

«Jeg merket meg at hun linket meg opp mot advokatforeningen. (...) Hun har helt sikkert rett i at jeg aldri har møtt henne. (...) Jeg mener også at hun må tåle bitte litt og at hun ikke kler å være krenket, hele tiden»

Seland har ifølge egne hjemmesider jobbet som advokat siden 1996. Han var blant annet bistandsadvokat i rettssaken etter 22. juli-terroren, og forsvarer for en av de tiltalte i den mye omtalte Hemsedal-saken, skriver NRK.

Han har tidligere skapt sterke reaksjoner med følgende tweet:

Mener politimesteren baksnakket og trakasserte ansatte – trakk søknad til prestisjestilling